Gustavsberg är idag ett av Sveriges ledande varumärken inom badrumsbranschen.

Villeroy & Boch Gustavsbergs huvudkontor ligger på Värmdö utanför Stockholm och vi har produktions- och monteringsanläggningar i Gustavsberg och i Vårgårda.

IFÖ har fabriken i Bromölla är numera den enda i Sverige som tillverkar sanitetsporslin.

Ifö är numera den enda tillverkaren av badrumsporslin i Sverige. Visst känns det bra att dina produkter inte har fraktats över hela jordklotet? Transporter påverkar som du vet också miljön.

Mitt i Sverige i hjärtat av Dalarna ligger en av världens modernaste armaturfabriker.

För oss innebär det att vi börjar på hemmaplan, i vår egen fabrik i Mora. Vi tar ansvar för vår verksamhet och jobbar för att minimera vår påverkan. Samtidigt går det inte att komma ifrån att all produktion är förenat med stora utmaningar, inte minst när det kommer till användning av resurser, energi och klimatpåverkan.

Vi har både ambitionen och förutsättningarna att agera för att vara en föregångare i branschen och verka för hållbarhet. Det ska märkas att vi vill och kan göra skillnad. Därför har vi utvärderat våra egna processer och på detaljnivå tittat på var vi har störst möjligheter att skapa positiv förändring.

FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare.

För de allra flesta är blandaren bara en vacker inredningsdetalj som ska leverera vatten och förhöja känslan i ett kök eller ett badrum. För oss som har jobbat med det här i över hundrafemtio år handlar det om så mycket mer. Vi ser estetiska värden också i insidan, att till exempel få utveckla tekniska lösningar och funktioner som gör att du spar vatten och energi, och därmed också vår miljö.

Det är i grunden vad estetik handlar om för oss. Att alltid se till helheten. Ett bra exempel på detta är en av våra kranserier FM Mattsson 9000E. Den har en insida som garanterat håller vad utsidan lovar.